Nadszedł nasz ulubiony czas na wycieczki i wędrówki wśród jesiennej przyrody. Każda udana wycieczka obejmuje przekąskę, na którą chyba każdy z nas nie może się doczekać.😉
Abyś nie musiał myśleć o tym, co zabrać ze sobą w trakcie pracy nad idealną sylwetką, przynosimy Ci dawkę jesiennych inspiracji na szybkie i pożywne przekąski o niskiej zawartości węglowodanów.
Chleb może stać się absolutnym klasykiem nawet podczas diety, wystarczy postawić na ten z małą ilością węglowodanów. Można go posmarować masłem, dodać szynkę, ser, jajka na twardo lub przygotować smaczne smarowidło o wysokiej zawartości białka. Wypróbuj jeden z tych szybkich przepisów.
Wędzonego łososia kroimy na drobne kawałki, wymieszamy z twarogiem, sokiem z cytryny, musztardą Dijon i ząbkiem czosnku. Następnie dodajemy sól i pieprz.
Obieramy ugotowane jajka, kroimy i mieszamy z serkiem i jogurtem. Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę, musztardę i ponownie sól i pieprz.
W chłodną, jesienną pogodę nie może zabraknąć gorącego napoju, który rozgrzeje Cię i uzupełnij płyny. Polecamy przygotować w termosie herbatę ziołową – najlepiej słodzoną stewią, aby ograniczyć zawartość węglowodanów. Świetne jest także kremowe cappuccino o niskiej zawartości węglowodanów, które z łatwością możesz przygotować w drodze.
Kiedy brakuje energii, czekoladowy przysmak zawsze się przyda. A jeśli jest bez zbędnych węglowodanów, to jest to strzał w dziesiątkę. Cieszy kubki smakowe i dodaje energii. Dlatego zapakuj do plecaka dietetyczne batony z polewą czekoladową lub nasze nowe czekoladowe ciasteczka keto.
W okresie jesiennym nasz organizm potrzebuje solidnej dawki witamin, warto więc pomyśleć o owocach i warzywach. Świetnym wyborem będą także orzechy, takie jak migdały czy orzechy włoskie – dodadzą Ci energii i zdrowych tłuszczów.
Niezależnie od tego, czy wybierzesz pastę do smarowania, orzechy czy batony, możesz mieć pewność, że Twoje przekąski będą zdrowe i niskowęglowodanowe. Wybierz się zatem w podróż i ciesz się pięknem jesieni.